Училища Учители

Учителка от Чепинци дари награда на училището си

Учителката Даниела Куцева ще дари награда от Министерството на образованието на училището, в което преподава.

Преподавателката по биология в училището „Христо Ботев“ в село Чепинци нашумя, след като нейните ученици се наредиха по успех на матурите в топ 3 в страната тази година. От министерството й определили индивидуална парична награда, чийто размер още не е оповестен. Каквато и да е сумата, тя ще отиде за микроскопи за кабинета по биология, заявява учителката.

„С дарението ще закупя още микроскопи за кабинета. Сега 4-5 ученици гледат на един, а искам по две деца да ползват един микроскоп. За 45-минутен час не всички ученици успяват да видят както трябва дадено изследване. Не знам каква е стойността на наградата, но предполагам, че ще успея да купя поне 4 микроскопа“, казва Куцева. Тя преподава в училището в селото от 23 години. Тази година нейните ученици постигнаха 5.66 среден успех на втората матура по желание, което ги нареди на трето място след Софийската математическа гимназия и Първата частна математическа гимназия в столицата.

Училището в Чепинци изпрати 10 отличници тази година. 22 от общо 26 зрелостници държаха втора матура по биология и здравно образование. Голяма част от тях ще кандидатстват медицина или друга специалност, чийто приемен изпит е по биология. Учениците в Чепинци с приоритет избират кандидатстване за висше образование като медици години наред, казва директорът на училището Манчо Трампов.

Източник: marica.bg