Учители

Учителка от Лом глобена с 1000 лв

Учителка по информационни технологии и математика от Лом бе глобена с 1000 лв заради пускане на неподходящо за шестокласници съдържание през Интернет. Скандалът с порно-кадрите, които Райна Николова пускала на учениците, гръмна миналия март.

58-годишната преподавателка, която има над 30 години стаж, е уволнявана заради дисциплинарни нарушения, но със съдебно решение е била възстановена отново на работа.

„Не съм допускала, че такова нещо може да се случва в училище“, каза тогава Оля Георгиева, директор на СОУ „Отец Паисий“ в Лом.

За инцидента се разбра, след като шестокласници разкриха, как учителката им „няма да им дава да гледат игри, ако не гледат тези работи“. Самата Николова до последно отричала обвиненията.

След проверката обаче се оказало, че случаят не е бил инцидентен и тя е пускала неподходящите за лица под 18 години кадри неведнъж.

Съдът постанови още да й бъде върнат и лаптопът, иззет като веществено доказателство, както и обвиняемата да плати 285 лв. разноски по делото и 5 лв. за издаване на изпълнителен лист. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в Монтана, информира „Монитор“.

Още по темата