Учители

Учителка от Димитровград спечели награда за принос в биологията

Тазгодишната национална награда на Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий“ бе получена от преподавателят по биология в димитровградското ОУ „П.Славейков“ Росица Александрова, информира сайтът dimitrovgrad.bgvesti.net.

Призът е ежегоден и се връчва сред учителите, преподаващи в тази област, като конкурса е съвместен със Съюза на българските биолози и министерството на образованието. Получава в този, който е с най-голям принос за откриване и развитие на млади таланти в областта на биологията.

От димитровградското школо обявяват, че Росица Александрова е била избрана, заедно със своя колежка от Разград. Общо номинираните преподаватели от страната тази година са били седем.

Повече от десет награди от различни национални и международни ученически съревнования са завоювали през годините възпитаниците на Александрова, пише още изданието.

„Професията „учител“ е призвание, за което е нужна любов и отдаване“, категорична е Александрова, която от 27 години преподава биология в ОУ „П.Славейков“.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net тя споделя, че дори и след завършване на основното си образование много нейни ученици продължават да се развиват в областта на природната наука.