Ученици Училища Учители

Учителка от Варна удари дете от 3 клас по време на учебен час

Учителка от Варна удари дете от 3-ти клас по време на учебен час.

Това съобщи пред радио „Фокус“ – Варна директорът на Регионалното управление по образованието Венцислава Генова.

Тя посочи, че според сигнала учителка в занималня на третокласници към СУ „Неофит Бозвели“ в ж.к. „Младост“ изпуска нервите си, повишава тон и замахва към едно от децата, което преди това е изхвърлило храната на друго дете.

Директотър на РУО-Варна добави, че в институцията е постъпила жалба, придружена от клип, в който се вижда как учителката от 3 б клас в училището удря детето. Веднага на място е бил изпратен екип от РУО – Варна, който е проверил сигналите, като проверката по същество все още не е приключила, защото всичко трябва да се опише в констативен протокол. Венцислава Генова добави, че след това се издават предписания до директорът на училището, който има определен срок за отстраняването им. „Така че документално проверката не е приключила, като по същество сигналите са проверени в училището.“, допълни Венцислава Генова.

Тя заяви, че учителката се е извинила, за това че е допуснала общуване с децата, в нарушение с длъжностната характеристика на Етичния кодекс.

„Така или иначе, директорът на учебното заведение предстои да приложи Кодекса на труда със съответната санкция за недопустимото поведение спрямо децата. В момента по мнение на директора в паралелката е спокойно, учителката работи с децата, защото те я приемат – независимо от случилото се, и там учебния процес върви спокойно“, каза в заключение директорът на РУО – Варна.

Източник: novini.bg