Учители

Учителка изхвърли с ритник ученик от час

Пореден случай на насилие в училище. Учителка изблъсква и с ритник изхвърля през вратата на класната стая ученик. Това се вижда от клип, който беше пуснат в сайт за видеосподеляне. Инцидентът е станал в русенското училище „Йордан Йовков”, съобщава Нова телевизия.

17 февруари, час по български език на 7 клас. „Бяхме в час и аз исках химикал. Госпожата дойде и започна да ми хвърля раницата и да скубе другите за косите и да бие шамари. После ме хвана и блъсна”, разказва Николай.  

„Аз по никакъв начин не съм го ритала, просто той си е проблемен ученик, има проблем с дисциплината. Търпях го много пъти, той мяука, той прави всичко възможно да провали часа ми, всички го знаят”, разказва Антония Бодурова, учител по български език. Според учителката, Николай използвал и телефона си в час. Както и ученикът, заснел клипа. И отрича да е удряла някого наистина. „Имам си тоя навик така да правя , нито съм го ударила нито има нещо. Винаги така замахвам”, заявява учителката.

Веднага след случая заваляха обвинения срещу учителката. Тя е в училището отскоро. Директорът вече е поискал от нея писмени обяснения. „Тя само замества и ще търсим друг заместник”, заяви Илия Костов, директор на СОУ „Йордан Йовков”-Русе.

Родителите на Николай няма да съдят учителката. А регионалният инспекторат по образование е уведомен за случая и започва проверка.

Източник: nova.bg