Учители

Учителката от Благоевград: Знам кой стои зад скандала!

Категорично няма и капка истина в твърденията във вестниците за любовна афера между преподавателката по изобразително изкуство от Благоевград Екатерина Москова и ученикът от 12 клас в 8 СОУ „Арсени Костенцев“ Костадин Киричков. Това споделя пред в-к „Струма“ младата учителка, която заради скандала подаде молба за напускане.

„Ще взема съответните мерки. Знам кои са инициаторите на тези слухове“, коментира Москова.

Според нея зад компромата стоят психоложката на училището Жулиета Тумбанова и учителката по география Гала Карабельова. Художничката обаче не знае какви са причините.

„В учителската стая витае някакво напрежение и заради това избягвах да се задържам там. През цялото време се стремях да се държа културно и учтиво с всички колеги, но явно ме взеха за наивна и това е допринесло за да се окаже целия този психологически натиск“, обяснява тя и споделя, че една от версиите й е, че за позицията й е имало кандидати, които не са успели да я заемат. Екатерина Москова е преподавател в училището от този септември.

„Вярно е, че сме приятели с момчето, но аз съм приятел с всички дванадесетокласници. Тази година бяхме заедно на море. Но в момента аз не им преподавам, нито пък имам някакви романтични взаимоотношения с някой от тях. Пълният абсурд пък е, че съм се целувала в коридорите. Има видеокамери – да ги проверят. Колкото до Костадин – дори спрях да го поздравявам по коридорите, само и само да спрат слуховете за нас“, разказва още огорчената учителка.

„Авторът и вестникът, които извадиха тази история без да са наясно с нея, отиват на съд, защото ми нанесоха големи морални щети. За чисто икономическите дори не искам да говоря. Този скандал за мен не означава само загуба на работата, но и много други проблеми, тъй като аз съм обществена личност в Благоевград“, завършва младата дама, която наскоро откри изложба, а освен това е била кандидат за общински съветник на последните местни избори.

Още по темата