Учители

Учителката, карала пияна: Никой не ме подкрепи

Съжалявам, това е едно недоразумение. Разочарована съм, че никой не ме подкрепи. Напускам професията и ставам кинезитерапевт.

Това заяви учителката Тонка Драгиева, която получи условна присъда заради шофиране в нетрезво състояние.

Учителката от Хисаря подписа споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. Наказанието за това, че е седнала с 1,85 промила зад волана, е 1 година условно с 3 години изпитателен срок. Също така 200 лв. глоба и една година без право да шофира. Освен че е шофирала пила, 44-годишната учителка е била с изтекла шофьорска книжка от лятото. Тя е празнувала до 4 часа сутринта с вино, а след това е спала два часа и е отишла на работа.

„Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Видях каква е пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация”, каза тя пред Нова телевизия.

„Има и друг проблем. За около година и половина свалих около 40 килограма, тъй като имам проблеми. Попитаха ме дали съм яла и спала. Казах им, че не съм – посочи още тя. – Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения”, категорична бе Драгиева.

Източник: monitor.bg