Учители

Учители-преподаватели, чистачи и готвачи!

Учители, освен че преподават уроци, когато се налага приготвят обяда на учениците, а понякога и почистват класните стаи. Не, те не са герои, а просто учители в България.

За тях училището в златаришкото Средно село не е просто работно място, а дом. А мечтата им е отново да видят двора препълнен с деца и са я превърнали в лична кауза. За шестимата разказва репортаж на Bulgaria ON AIR.

От години те всяка неделя оставят семействата си, за да се качат високо в Балкана, където работят и живеят в примитивни условия.

15- те ученици, останали в училището, са най-голямата радост за всички в Средно село.

Заради отдалеченото място всеки от учителите е приел да живее в стария пансион, в който липсват елементарни битови условия.

“Ние нямаме топла вода, с която да разполагаме всеки момент“, споделя Стефка Язанджиева. Тя обяснява, че сутрин се мият със студена вода, тоалетната е външна, няма баня, обслужването е примитивно.

Въпреки трудностите обаче всички вярват, че мисията им да възпитават достойни хора е изпълнена и са сигурни, че заради това всички лишения и трудности, с които се сблъскват ежедневно, си струват.

Източник: dnes.bg