Учители

Учители от Търговище представиха проект в Румъния

Деветнайдет учители, специалисти и експерти от Търговище представиха работата си по проекта „Заедно, задружно с общи усилия“ пред свои колеги в Румъния, предава „24 часа“.

Проектът е на четири училища от Търговище и Попово, с който те се представят в националния конкурс на МОМН „Иновации в образованието“. Ще мерят сили с други отбори в направление „Работа със заинтересовани страни“.

В инициативата се разработва модел на взаимодействие, който изгражда у младите хора житейски умения. Той се въведе експериментално от 1 февруари до края на юни.

Първите стъпки са да се проучат очакванията на родители, ученици и учители. Следват обществен форум, създаване на регионална стратегия и устойчива структура, която да координира действията на участниците. След това всяко училище разработва своя стратегия.

Румънците впечатлиха колегите си с проект, по който са създали 21 ресурсни центъра за подкрепа на образованието, като 20-те от тях са по селата. Целта им е да помогнат на децата да не напускат училище.