Учители от Сливен въстанаха срещу директор

Учители от Сливен въстанаха срещу директор

Учители от националната художествена гимназия “Димитър Добрович” излязоха на протест срещу директорката на училището Пенка Кушкиева, съобщава “Стандарт”.

Според информацията 84 % от колектива е свалил доверието си към нея и иска оставката й.

“Направихме го, защото управленските й решения нарушават основополагащи за образователната система принципи като коректно регистриране на присъствия и отсъствия, безпристрастно оценяване на знанията и уменията на учениците, равенство пред закони, норми и правила, обявиха протестиращите, които застанаха с изписани букви “Оставка” и “Протест” пред входа на училището. Ние сме принудени да не пишем отсъствия на учениците, обяснява говорителят на протестиращите Александър Дойчинов.

“Този протест е незаконен, аз си върша работата, те бяха обявили, че се обръщат към учениците и родителите, а са само те – протестиращите няколко души”, заяви пред “Стандарт” директорката Пенка Кушкиева.

Само преди половин месец тя спечели за втори път конкурса за директор на гимназията, обявен от министерството на културата.

“Няма проблеми с учебния процес. Това са някакви инсинуации. Те нямат аргументи и факти, които да представят, каза Кушкиева. Според нея с протеста се създава излишно напрежение. Аз съм достатъчно деликатна и търпелива. Ако те мислеха за учебно-възпитателния процес и имаха аргументи и факти, щяха да ги изложат”, каза Пенка Кушкиева. Според нея има вече индикации, че ученици са принуждавани да се включат към протеста.

Коментари във Facebook