Учители

Учители от неработеща частна гимназия в Русенско не са получили заплати за четири месеца

Учители от частната езикова гимназия в град Глоджево, област Русе, която вече не функционира, не са получили заплати от четири месеца. Това коментира директорът на Инспекцията по труда в крайдунавския град Ирена Николаева.

Става дума за 19 служители на учебното заведение, които имат да получават общо 17 500 лева. Николаева заяви, че директорът на училището, който се води и управител, обяснил, че не са постъпвали финансови средства от фондацията, която се грижи за гимназията. 

Тя каза още, че през март тази година всички служители в учебното заведение са напуснали. По случая са предприети мерки. За неизплатените заплати са издадени четири наказателни постановления за сумата от 6000 лева, съставени са и актове за неизпълнените предписания. 

Началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Димитър Райнов обясни, че гимназията не функционира от началото на втория учебен срок. Учениците са били пренасочени да продължат образованието си в средното училище в Глоджево, което е общинско. По думите на Райнов, не е имало сътресения заради преместването.

Източник: mediapool.bg