Учители

Учители настръхнаха срещу директор

Персоналът на Гимназията по сградостроителство „Колю Фичето“ във Варна се обявиха категорично срещу обвиненията на директора на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ Магдалена Вуцова, че стоят зад жалбата за длъжностно присвояване срещу нея.

„Колю Фичето“ ще бъде закрита от новата учебна година. Това стана със заповед на министър Игнатов от 24 юли. Учителите ще бъдат съкратени, а част от тях беше предвидена да се придвижи към „Васил Левски“.

Срещу Вуцова има подадена жалба за длъжностно присвояване. Досъдебно производство се води от 18 май, пише „Дарик“. Медията се позовава на източници, според които обвинената директорка използвала средства на училището за лично облагодетелстване.

„Категорично отхвърлям обвиненията за длъжностно присвояване. Няма такова нещо. Аз очаквах подобни атаки от хора от „Колю Фичето“, които сега остават без работа и искат да ме съборят от поста ми с такива доноси“, коментира Вуцова

Обвинените обаче обясняват пред „Дарик“, че подозренията на колегата им са неоснователни, а ръководството на училището няма никакви амбиции за нейния пост, тъй като директорът му излиза в пенсия. Освен това половината учители от „Колю Фичето“ вече имали нова работа със съдействието на Регионалния инспекторат по образование.

„В Строителната гимназия ще се прехвърлят само някои от учителите, които си вървят към учениците от „Колю Фичето“, обясниха от закритото училище.