Училища Учители

Учители масово напускат МГ в Пловдив

Пореден учител напусна Математическата гимназия в Пловдив, след като в последния месец работата му предизвика противоречиви настроения в училището.

От една страна са недоволните от това как Румен Иванов преподава история. Те го обвиняват, че не използва достатъчно модерни методи и залита твърде към темата за Османската империя. От другата страна са поддръжниците му – повече от 100 деца събраха подписка в негова защита и я внесоха в Регионалното управление по образование. В крайна сметка Румен Иванов сам е подал оставка.

Той е поредният учител, който напуска екипа за последната година, след като дългогодишният директор Ивайло Старибратов се оттегли, а конкурсът за мястото му бе спечелен от Веселина Карапеева.

Още с напускането на Старибратов си тръгна учителят по история Борис Михайлов, който беше и зам.-директор по въвеждането на иновации. Назначеният на негово място учител по история Илия Георгиев се задържа за кратко, а сега си тръгва и приемникът му Румен Иванов. В екипа вече не са Петър Спасов – преподавател по немски и български, Атанас Атанасов – по английски, Ганка Петрова – по предприемачество.

Текучеството предизвиква противоречиви коментари. За някои е знак за лошо управление. Борис Михайлов обаче заяви пред „Марица“, че Карапеева е много добър специалист и толерантен човек и ако е знаел изхода на конкурса, вероятно е нямало да напусне. Самата директорка уточни, че Атанасов е в неплатен отпуск, а Илия Георгиев напуснал по лични причини и поради трудностите с пътуването си от Асеновград. И увери, че това е нормална динамика в системата.

Източник: marica.bg