Учители

Учители и ученици влизат безплатно в бургаския Исторически музей

Регионалният исторически музей в Бургас отваря вратите си за ученици и учители, които искат да разгледат четирите експозиции -Етнографска, Археологическа, Историческа и Природонаучна.

За тях входът е свободен от 10:00 до 16:00 часа днес и утре. Изявата е по повод Деня на народните будители, каза директорката на регионалния музей Цоня Дражева, цитирана от в-к „Твоят ден“.

Нещата, които могат да се видят ще възбидят интереса на учениците, смятат от музея.

В Етнографския музей може да се види „Бургазлийката през 30-те и 40-те години на 20 век“, както и гостуващата „Медникарството – едно изкуство на старите шуменци“.

В Историческия музей пък посетителите ще научат непознати факти за ролята на Бургаския край в национално-освободителното движение.

Посетителите ще имат възможност да се насладят и на антики, спасени от контрабанда в периода 1999 – 2001 г. от митничари от Малко Търново.

Не бива да се пропуска и колекцията от камъни и минерали, която е изложена в Природно научната секция на музея.

Днес там от 14:00 ч. ще се открие изложба с рисунки на ученици от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ от школата на Дочка Калъчева. Гостуващата експозиция е по повод Международния ден на Черно море- 31 октомври. (прочети повече)

След откриването ще има мултимедийна презентация на тема „Делфините в Черно море и методи за тяхното проучване“.