Учители

Учители и директори на пловдивски училища бяха наградени за заслуги в професията

23-ма изявени учители и директори на училища от Пловдив и областта бяха наградени от Регионалното управление по образованието. Те получиха плакет за особени заслуги в професията, както и за постигнати значими резултати в образователно-възпитателния процес.

За пета поредна година призът получиха учители и директори, показали висок професионализъм по време на учебния процес. Един от тях е Ана Боргоджийска, начален учител в Основно училище „Христо Ботев“ в Раковски. Казва, че с голяма радост преподава на децата вече 22 години. А благодарение на иновациите, учебната среда става все по-привлекателна.

„Това, с което се гордее нашето училище, са 18 спортно-образователни площадки, които ние разчертахме тази година в двора на нашето училище, така че по непринуден начин децата да усвояват материал и да бъде желано място и любимо място за отдих, учене и игри на нашите възпитаници“, казва тя пред БНТ.

С плакет беше отличена и Виктория Стойнова – главен учител в Основно училище „Алеко Константинов“ в Пловдив: „Това е оценка за труда, който имаме, но ние работим спокойно. Колегите от начален етап работим спокойно, защото знаем, че има разбиране, една подкрепа и това е едно призвание, една морална награда за мен, за труда, който съм положила през изминалите години“.

От Регионалното управление по образованието благодариха на педагогическите специалисти от Пловдив и областта за успешното провеждане на Държавните зрелостни изпити и външното оценяване за 7 клас.

Източник: news.bnt.bg