Учители

Учителите с бонуси за 24 май

Учителите ще бъдат зарадвани с премии за Деня на славянската писменост – 24 май, информираха от образователното министерство. Средствата са определени от делегираните бюджети и са предвидени още от началото на годината.

Сега бонусите са част от общия бюджет и служителите в училищата ги получават, ако средствата са били управлявани добре. Става дума за суми от порядъка на 500-900 лв, които се разпределят за 24 май, началото на учебната година и Коледа.

Отговорност на директорите е, да решат какъв процент кога да се вземе. В различните училища се предпочитат различни дати. В повечето случаи, по-голямата част от парите се получават именно на Деня на славянската писменост.

От МОМН уточняват, че недоразуменията с по-високите такси смет, които сюрпризираха неприятно голяма част училищата в страната са изчистени и няма да има учебни заведения, които са заплашени от фалит, заради увеличени двойно и тройно данъци.

Според проверката, разминаването се е получило, тъй като в общините не са изчислили размера на задълженията на база реално изхвърлен боклук, а на основание на данък сгради.