Ученици Училища

Учителите обикаляли домовете на децата, спрени от клас в Пазарджик

18 деца не са отишли в сряда на училище в Пазарджик, след като и там в махалата беше пуснат слух за отнемането на деца.

Родителите отишли да си ги приберат в понеделник, а във вторник не ги пуснали на училище. Затова на директорът и учителите в учебното заведение им се наложило да ходят по домовете, за да обясняват, че ничие дете няма да бъде отнето и да връщат децата в клас. В училището се обучават около 200 ученици.

Родителите отказаха да разкажат защо се е стигнало до напрежението и от къде идва сигнала.

Във вторник дойдоха две майки и събощиха на бодигарда, че се носи слух в махалата, че искат да откраднат децата им. Веднага ме уведомиха. Разговарях с тях и им обясних, че това е лъжа. През това време дойдоха още 10 майки. Част от родителите казаха, че слухът идва от социалните мрежи, други са чули по телевизията. После си взеха децата и си тръгнаха, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Веселин Чавдаров, директор на училище „Кирил и Методий“.

Той поясни, че, след като учителите отишли лично по домовете да говорят с родителите, децата се върнали на училище. По думите му обстановката вече е спокойна. Някой пусна лъжата с цел да навреди на образованието. Тези родители са с ниска грамотност и вярват на слуховете. Очаквам днес всички ученици да се върнат в класните стаи, каза още Веселин Чавдаров.

Източник: novini.bg