Училища

Училищните здравни кабинети в Ловешко – без лекарства

За сериозен проблем в здравните кабинети в училищата и детските градини в Ловеч и региона алармира директорът на ОУ „Христо Никифоров“ Венцислав Христов. В качеството си и на общински съветник, той отбелязва, че в кабинетите няма необходимите лекарства.

По думите на Христов, на неговото училище за 2010 г. били предоставени една таблетка спазмалгон и три таблетки бускулизин. Заради това той и колегите му, с които разговарял, били принудени да зареждат здравния кабинет от джоба си, пише вестник „Ловеч прес“.

Причината е тривиална – неразбирателство между общината и одобрената първоначално фирма за зареждане с медикаментите. Иначе сумата за лекарства е била над 8 000 лв, свидетелства зам-кметът на Ловеч Пламен Петков. Илачи за повече от 6 000 лв са били закупени, но не са доставени, заради прекратяването на договора на фирмата с общината.

Тази година бюджетът за зареждане на кабинетите е увеличен до 10 000 лв. Това от администрацията са направили по своя инициатива, тъй като няма стандарт, който да ги задължи да подсигуряват лекарствата за училищата, категоричен е Пламен Петков.