Училища

Училище от Търговище събира пари за център по природоматематически науки

I СОУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище си е поставило амбициозната задача да създаде център по природоматематически науки и за тази цел организира благотворителна кампания, която да вземе участие във финансирането на начинанието.

Проектът е оценен на около 200 000 лв, като 150 000 от тях ще дойдат от фондация „Америка за България“. Останалите ще са ангажимент на училището.

Целта на проекта е създаване на високотехнологична среда за учебния процес, както и модернизиране на базата по природни науки в посока разширяване на възможностите за интерактивно обучение и експериментални дейности.

Предвижда се разширяване на възможностите за електронно обучение за училището като цяло. Учебното заведение, което според мнозина в града дава най-доброто средно образование в региона до момента с успех развива тази иновация.

За реализиране на целите ще бъде създаден център по природоматематически науки, в който ще бъдат основно ремонтирани, обзаведени и оборудвани осем стаи, две фоайета и частта от стълбището между трети и четвърти етаж, свързваща двете фоайета, пише сайтът news.bg.

Два подвижни интерактивни кабинета, всеки с 16 преносими РС в специална количка за съхранение, пренасяне и зареждане, ще дадат възможност в часовете всички или част от учениците да изпълняват различни задачи, включително и дейности в електронната образователна платформа (онлайн решаване на тестове и др.).

Виртуални лаборатории, които ще допълнят вече съществуващата техника, ще  създадат нови възможности за учене чрез практически опит по природни науки.

Началото на благотворителната акция ще бъде поставено в сряда с концерт. Той ще се проведе от 17:30 часа в Драматичния театър в Търговище. Билети се продават в училището и на касата на театъра.

Суми за дарение ще се приемат в канцеларията на училището или на сметка:
IBAN BG40UBBS80023108507710
BIC UBBSBGSF
Банка ОББ АД