Училища

Училище от Перник демонстрира проекти на тема “Партнъорство за чисто училище“

В рамките на 12 и 13 ноември 2012 г. в град Перник, зам.-министърът на образованието Милена Дамянова взе участие в организирана среща на началниците на регионалните инспекторати по образование в страната, информира пресцентърът на МОМН.

Преди срещата с инспекторите, Милена Дамянова отдели време за представянето на иновативната практика в направление „Иновативни подходи в управлението за взаимодействие със заинтересовани страни“ на тема „Партньорство за чисто училище“ в ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник.

На урока бяха презентирани различни инициативи, зад които стоят усилията на ученици и техни родители. Проектите бяха свързани с опазването на околната среда. Зам.-министърът се запозна с базата на училището и влезе в един учебен час.

Целта на практиката „Иновативни подходи в управлението за взаимодействие със заинтересовани страни“ е да създаде механизъм за партньорство между деца, родители, учители, чрез формиране на екокултура в училищната среда. В дейностите разделно сметосъбиране, засаждане на дърветата, родителски срещи, се включват всички 45 училища от региона.