Институции Мнения Ученици

Училището – мечта на учители и ученици след дългата ваканция

В България вече е факт обучението в електронна среда. Има ли опасност от нулева година за родното образование?

Директорът на столичното 119-о СУ акад .“Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов заяви категорично, че няма такава опасност. Причината за това е, че изминаха почти 6 пълни месеца от началото на учебната година – достатъчно време за натрупани знания, количествени и качествени оценки на учениците, посочи той пред Bulgaria ON AIR.

„Силно се надявам този кризисен период да бъде по-кратък. Ваканцията е до 29 март, след това се надявам всички да се върнем в училище“, подчерта той в предаването „.

По думите му на някои места обучението се провежда в онлайн връзка в среди, които са изцяло предназначени за образователната система. Той отбеляза настаналия смут в shkolo.bg и uchase.bg, които бяха претоварени в първия ден от дигиталното обучение.

„Хубавото на онлайн образованието е, че то не трябва да бъде задължително по едно и също време. Няма как да изчезне тази информация. Децата и родителите могат да видят какво се е случило в тяхната виртуална стая много по-късно. Адаптацията тепърва предстои, но голяма образователна армия от учител доказа, че не са зле технически, напротив. В края на тази грипна ваканция нещата коренно ще се променят“, добави Стаматов в „Денят ON AIR“.

Стаматов уточни, че в момента мястото на учениците е пред компютрите и няма какво друго да се прави освен дистанционното обучение. А връщането след дългата ваканция в училище щяло да бъде мечтаното място за всички учители и ученици.

Източник: dnes.bg