Училища

Училищен директор оцеля след вот на доверие

Училищен директор прибягна до нестандартна за образованието иновация – вот на доверие в училището, което ръководи и призова и останалите му колеги да направят същото. Павел Павлов искал да разбере, дали колегите му го подкрепят, пише „Труд“.

„Не боли“, категоричен е директорът на Второ ОУ „Д-р Петър Берон“. В момента въпросът с мандатността не е решен от закона и имало вечни директори.

В новия закон за средното образование, който се готви вече почти от десетилетие и не се вижда кога ще бъде готов, този казус ще бъде уточнен.

Като на истински избори, присъстващите учители са определили СИК от трима души, имаха урна и я запечатаха. Ползваха и параван, облепен с детски рисунки, зад който се попълваха бюлетините.

„Недейте да ме жалите. Имам предложения за друга работа и в пъти по-висока заплата. Не ви обещавам цветя и рози, въпреки че ги заслужавате, а работа и слава“, провикна се преди вота директорът.

Резултатът едва ли е бил очакван. На практика 100% са гласували ЗА директора си, защото 35 от 36 бюлетини са били с положителен отговор. Последната се води невалидна, тъй като в нея няма нищо отбелязано. Реално няма никой против Павлов.

„Много шефове смятат, че се справят добре, но това усещането понякога е измамно“, смята директорът.

Той не се притеснявал, че може да не събере квалифицирано мнозинство, за да остане. Не крие, че това лято пак ще работи като спасител на морето поне два месеца. Миналата ваканция изкарвал по 950 лв. заплата, освен това се срещал с чужденци и така му хрумвали идеи за работата.

снимка: grada.bg