Институции

Училищен директор заема мястото на Мария Габриел

Училищен директор заема мястото в Европейския парламент на номинираната за български еврокомисар Мария Габриел. Асим Адемов ръководи училището в гърменското село Долно Дряново, след като беше освободен от поста заместник-областен управител на Благоевград.

През 2014 г. той заменя ДПС с ГЕРБ. Скоро след това е уволнен от училището в Долно Дряново – след като проверката установила, че часовете били вместо по 40, вместо по 35 минути. Тогава пред bTV Адемов обяви акта за поръчка от тогавашния депутат Ахмед Башев. След като ГЕРБ взимат властта Адемов става заместник-областен управител, а по време на поредното служебно правителство се връща в училището като директор. За кратко.

„Приемам евентуалното ми отиване в Брюксел като много отговорна, съвестна работа, а не като просто разкарване, както хората много често възприемат“, коментира Адемов пред bTV. Струва му се естествено задачите, които си поставя в Брюксел и Страсбург, да са свързани с образованието.

„Трябва да се разтоварят българските учители, българският директор от административната тежест“, обясни той. А докато докато замине за Брюксел остава в Долно Дряново – като учител по български и като директор.

Източник: btvnovinite.bg