Мнения Ученици

Училищен директор: Деца говорят по телефона по 10 пъти в час

И в България има забрана за телефони в училище. Тя обаче масово не се спазва и вината за това е не толкова на децата, колкото на родителите.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на 51 СОУ в София Асен Александров по повод информацията, че в Гърция и Франция забраняват използяването на телефони в училище.

Има случаи, когато деца говорят по телефона по 10 пъти по време на учебните занятия, което пречи на учебния процес. По правилник е казано, че в междучасията може да се ползват телефоните. Министерството много ясно е казало – да не се използват в учебните часове, заяви Александров.

Когато свръхзагрижени майки искат да чуват децата си буквално на половин час, това пречи на учебния процес, добави той.

Отношенията между учителите и учениците са в известна степен отражения на отншенията между учителите и родителите, каза още Асен Александров.

Винаги съм държала да имам контакт с детето си и не съм толерирала забраната за ползването, каза психологът Ина Антонова. Училището като институция не е достатъчно авторитарно и от там идва проблемът с поведението на учениците, посочи тя.

„Виждате какво неуважение се насажда към педагозите, които не знам доколко са удовлетворени от заплащането. Те си позволяват да коментират с децата, че не са добре платени и работят при лоши условия. Това не може да задържи вниманието на едно дете и то бяга в познатата му действителност, а именно – социалните мрежи”, обясни Антонова.

Източник: novini.bg/ nova.bg