Учители

Учени преизчислиха числото Пи!

Мащабно изследване на екип от учени от Института за изследване на кръглите предмети към Университетската академия доказва че числото Пи вече не е 3.14,  a… 3.37!

Изследването е взело в предвид съществени фактори като: Скоростта на въртенето на Земята, Топенето на леда на Южния полюс, както и миграционния път на сьомговата пъстърва, събщава conquermaths.com.

Революционното откритие ще наложи тоталното преосмисляне на математиката и пренаписване на всички учебници. За сега няма официална позиция на Министерство на образованието и науката на Република България относно промените, които ще се наложат в току що променените учебни програми.

Все пак ученик от математическа гимназия веднага преизчисли как това ще се отрази на размера на пицата: Досега ако сте закупили малка пица с диаметър 12 см, можете да очаквате около 113 квадратни сантиметра пица. Съгласно новите правила пица ресторантите ще трябва да ви сервират пица с площ от 121 квадратни сантиметра на същата цена, което си е чиста печалба от 8 квадратни сантиметра!