Ученици

Ученички написаха песен срещу насилието (видео)

Три талантливи и амбициозни момичета от Търговищката езикова гимназия създадоха авторска песен срещу насилието. Зад текста, музиката и изпълнението на „I Just Go Ahead“ стои Полина Цанева, а видеоклипът към песента е дело на Михаела Ангелова и Айлин Исмаилова, пише сайтът targo.org.

Клипът е заснет в училището с активното участие на учениците от 12-б клас, на които авторите изказват специална благодарност.

Видеоклипът беше представен за първи път на четвъртата международна среща от съвместния проект „Посредници в конфликтите в училище“, която се проведе в началото на ноември в град Дечимоману на остров Сардиния. Там той не само събра овациите на гостите от Полша, Румъния, Гърция, Испания и италианските домакини, но и превърна българските момичета в звездите на форума.

Втора година Езиковата гимназия работи по проекта за агресията сред младите, въпреки че такъв проблем зад стените на училището не съществува. Темата обаче интригува децата, като те търсят причините и начините за решаването на конфликтите.

Продължавам напред (превод на песента)

Те бързо разрушават света ми
В който съм влюбен
Гневът, омразата и самотата
Унищожават мен.

Изгубих тази идея
За добро или лошо
Нямах приятели
Бях толкова самотен

Припев
Този гневен часовник
Ме събужда всеки ден
Знам че е грешно,
Но продължавам напред
Този агресивен часовник
Ме събужда всеки ден
Искам да го счупя
За да спре да звъни днес

И така ден и нощ
Се блъскам в тази улица,без изход
И не мога да видя светлината
Не мога дъх да си поема

Но се надявам че ти
Ще дойдеш някой ден
И ще ме издърпаш
От този омагьосан свят…

Източник: targo.org

Виж видеото