Ученици

Ученички върнаха портфейл с 360 лв.

Дъщерите на журналистка, редактор в сайт, Симона и Стела Нешеви са намерили и върнали изгубен портфейл с 360 лв. и лични документи.

Момичета, които имат и брат тризнак и са ученици в местната хуманитарна гимназия “Ив.С.Аксаков“, се разхождали в събота из Пазарджик. Те били седнали на пейка в парка при минералната баня до кооперативния пазар. Било около 18,30 ч. Както си седели двете момичета намерили портмонето с 360 лева и лична карта, което се оказало собственост на техен връстник от близко до Пазарджик село. Без никакви въпроси и колебания, те отишли до Районното управление на полицията в Пазарджик и предали намерената вещ, заедно с нейното съдържание, като разказали всичко на дежурния.

Полицаят от своя страна си е свършил работата за минути и момчето вече е уведомено, че няма за какво да се притеснява. Минути по-късно то им намерило профилите в социалната мрежа и ги поканило на кафе, за да им благодари за честната и доблестна постъпка и за това, че са му върнали усмивката на лицето. Десетки хора, познати и колеги на майката и  бащата, не спираха да поздравяват младите хора за това, че са възпитани на честност, отзивчивост и други добродетели от родителите си и изразяваха одобрение, че не всичко в страната ни е изгубено, щом има такива млади хора като тези момичета, единадесетокласнички в най-старото учебно заведение в Пазарджик.

Източник: monitor.bg