Ученици Учители

Ученичка създаде приложение в помощ на учители и ученици

Ученичка от Математическата гимназия във Варна създаде електронно приложение, което показва разпределението на класните стаи по учебни часове.

Тя го представи и в Брюксел в Европейската седмица на програмирането, съобщава БНТ.

Дигиталната система в Математическата гимназия предлага информация за тестове, класни работи, родителски срещи.

Павлин Петков – директор на МГ „Д-р Петър Берон“ във Варна коментира: „Ползите са очевидни, от една страна, се облекчи и работата на учителите, макар че изискваше известна поетапност, за да започнат 100% учителите стриктно да спазват сроковете за въвеждане.“

Приложението на Камелия добавя още една възможност.

„Приложението има за цел да въведе цялата учебна програма в телефоните на учениците, съответно по този начин те могат лесно да се ориентират в училище, да намират хората, които търсят“, споделя Камелия Иванова.

Учениците също са доволни.

„Когато си извън училище, поради някакъв ангажимент или болест, ти пак можеш да разбереш каква ти е оценката от контролно, или някой учител не знае, че ти си болен и си извинен и това е доста голям плюс“, коментира Полина Бодурова – ученичка в МГ „Д-р Петър Берон“.

„Можем да видим кой има най-висок успех и това мотивира хората да вървят все по-нагоре и нагоре, да вървят в тази класация“, допълва Асен Доценски – ученик в МГ „Д-р Петър Берон“.

Дигитализацията пести време и на родителите.

„Практично, лесно за употреба, в реално време получаваме всяко едно сведение за учениците, било то положително или отрицателно“, коментира Светлана Петкова – родител.

Хакерски атаки срещу системата няма. Може би защото математиците предпочитат шестиците им да са истински.

Източник: ruse24.bg