Ученици

Ученичка от Стара Загора спечели лаптоп в конкурс за есе

С тържествено награждаване на призьорите беше сложен край на конкурса за ученическо есе на тема „Образованието – най-добрата застраховка „Живот“, който беше организиран от Висшето училище по застраховане и финанси и животозастрахователна компания.

Първото място бе заето от Мария Стратиева от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора, която получи лаптоп за произведението си. Втора е Ина Петрова от 91-ва НЕГ, София, а трети Пламен Димитров от Трета ПМГ „Акад. Методий Попов“, Варна.

„Напоследък новините са изпълнени с информация – колко неграмотни са учениците ни и как отиват да учат в чужбина. Тези есета обаче показаха, че има оптимизъм в родното образование и доказаха, че и медиите грешат“, заяви редакторът в информационен сайт Полина Тодорова.

Членовете на журито оценяваха есетата в продължение на две седмици по предварително зададени критерии, които включваха ясно формулиране на тезата в съответствие с темата на есето, адекватност, целенасоченост и изчерпателност на аргументацията, езикова компетентност и добри стилистични умения.

Още по темата