Ученици

Ученичка от Павликени най-добра на Националната конференция по философия

Верка Димитрова от Павликени, която е ученичка в 12-ти клас зае първо място в Националната конференция по философия, предава standartnews.bg. Тя спечели в надпревара с повече от 100 деца от девети до 12-ти клас. Състезанието се състоя в Бургас.

Възпитаничката на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени печели първото място с презентация на тема „Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда“, цитат на немския философ Фридрих Ницше.

„Опитах да покажа, че хаосът може да внесе положителни промени в живота на човек. Обосновах се с философски определения за хаоса и чрез тях изложих своите дедуктивни умозаключения“, споделя Верка.

В хода на конференцията, всеки от учениците е можел да задава въпроси на връстниците си.

Победителката впечатлила журито с точните и ясни философски въпроси, които задавала, каза преподавателят й Цветелинка Гунева. Тя вече е била първенец на Областния кръг на олимпиадата по история през миналата година. Благослав Обрешков е другият ученик на ПГАТ „Цанко Церковски“, който се е явил на философската конференция с презентация „Красотата ще спаси света“, пише още изданието.