Ученици

Ученичка опита самоубийство в класната стая

Деветокласничка от Разград направи опит за самоубийство в класната стая от любов по приятеля си. Сезен Мурад от езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“ прибегнала до ужасяващото действие, тъй като родителите й я разделили с приятеля й.

Майката и бащата на Сезен настоявали тя да учи в елитното училище, но 15-годишното момиче гаснело от мъка по приятеля си, който бил в друго школо.

От известно време Сезен се оплаквала на приятелката си Йоана, че й е трудно в училище, иска да се премести в професионалната гимназия по икономика, но родителите й не са съгласни. Страхувала се, че ще загуби и любовта на обичания от нея тийнейджър, пише „Стандарт“.

Младото момиче не скрило, че мисли за самоубийство и че носи постоянно със себе си бръснарско ножче. В едно от големите междучасия през последната седмица тя не излязла от клас и само факта, че десетина минути не се появила при останалите, накарала Йоана да отиде и да провери какво става. В класната стая я нямало, но на пода имало кръв.

Намерили Сезен уплашена в тоалетната с прерязани вени на едната ръка.

Екип на спешна помощ се е озовал за минути и след дейната му намеса тинейджърката е спасена. Броени дни след инцидента Сезен е отново на училище. С нея работят екип от психолози.

„шокът е преодолян и тя постепенно се възстановява“, каза директорът на езиковата гимназия в Разград Пейчо Георгиев, цитиран от изданието.