Ученици

Ученичка заловена да продава дрога на по-малки в гимназия

Дванайсетокласничка е заловена в момент на продажба на наркотици на по-малки ученици в гимназия в Сандански. Учителка от профилираната гимназия „Яне Сандански“ е била наблизо и е видяла какво се случва, съобщи БНР. Преподавателката е успяла да задържи двете осмокласнички, закупили наркотика, които след разговор с педагогическия съветник, са предали доброволно пакетчетата.

„Уведомена е полицията за инцидента, има направен тест на място и се е констатирало, че въпросното вещество реагира на наркотик“, заяви началникът на Регионалното управление по образование Ивайло Златанов. По неофициална информация става въпрос за канабис.

От Регионалното управление по образование са изпратени препоръки за свикване на Педагогически съвет в гимназията и взимане на конкретни мерки за ограничаване и разпространението на наркотици.
Дванайсетокласничката Симона П., която е продала дрогата на по-малките ученички, е била отведена от криминалистите, съобщи в. „Струма“. Най-вероятно тя ще бъде изключена от училището.

Според изданието, миналата година момичето е било изключено от гимназията, но по-късно е било върнато от съда. Тогава, Симона П. е била в основата на друг скандален инцидент в гимназията, при който са унищожени важни документи на преподавателка. 

Източник: dnes.dir.bg