Ученици

Ученически конкурс- изложба на тема “Тютюнопушене или здраве – изборът е ваш“

Музеят „Дом на хумора и сатирата“, Фондация „People Serve Bulgaria: Aalst – Gabrovo“, Белгия и  Клуб „Приятели на Белгия“ – Габрово организират Общински ученически конкурс- изложба на тема „Тютюнопушене или здраве – изборът е ваш“.

Състезанието стартира този месец, а финалният му етап ще бъде през следващата година. В него са поканени да участват със свои хумористични и сатирични творби учениците от първи со 12-ти клас на училищата в Габрово, както и възпитаниците на школите по изобразително изкуство.

Младите таланти ще могат да покажат позитивните си позиции за здравословен живот, негативното си отношение към зависимостта от тютюна и да поднесат посланията си с чувство за хумор.

Участието в конкурса става организирано по класове и групи, като преподавателите трябва да представят творбите на своите възпитаници в Дома на хумора и сатирата най-късно до 15 февруари 2012г.

През март 2012 г. ще бъде открита изложба със селекционираните художествени творби, а през есента – в белгийския град Аалст. Участниците в конкурса ще бъдат разделени в четири категории по възраст и състав. Фондация „People Serve Bulgaria: Aalst – Gabrovo“ – Белгия и  Клуб „Приятели на Белгия“ – Габрово ще присъдят по три предметни награди във всяка категория, а Домът на хумора и сатирата – по една специална награда и диплом.

Виж тук условията за участие в конкурса