Ученици

Ученици ще чистят Смолян през лятото

Ученици от Смолян ще чистят града си през лятото по младежка програма „Мисия Смолян 2012“, информират местните медии. Преди няколко дни тя беше официално анонсирана и представена.

Тя е по инициатива на община Смолян и почистващата фирма „Титан Клинър“.

Желаещите ученици трябва да са навършили 15 години и да имат разрешението на родителите си. Освен това не трябва да са завършили средното си образование. Декларацията за съгласие я има на сайта на общината и може да се свали и попълни.

Документи за кампанията „Мисия Смолян“ ще се приемат от днес, 25 юни до 6 юли на първия етаж на общината, информира smolyanpress.net.

Важно условие е учениците към датата на подаване на докуменитете да са навършили 15 години, да носят личните си карти и постоянният им адрес да е на територията на община Смолян.

Кметовете и кметските наместници в общината ще внасят докладна записка до секретаря относно желанието им за включване в инициативата.

Очаква в кампанията да участват 700 младежи. Те ще бъдат разделени на три смени, като всяка ще бъде от по 10 дни. Първата смяна е от 16 до 27 юли, втората – от 30 юли до 10 август и третата от 13 до 24 август. Работното време ще е шест часа с половин час почивка. Списъците на одобрените участници по смени ще бъде обявен на северния вход на община Смолян в периода 12-13 юли.

На младежите ще бъдат осигурени тениски и шапки с логото на кампанията. Ръководител на групите ще бъде Божидар Панайотов, президент на учебна компания „Джуниър Криейшън“ при ПГИ „Карл Маркс“.

Официалният старт младежката кампания ще бъде даден на 13 юли, съобщи Виолета Филипова, пресцентър на община Смолян.