Ученици

Ученици управляват виртуална банка в състезанието „Банките в Действие”

Образователната организация Джуниър Ачийвмънт България и Сити България отправя покана за финалите на националното ученическо състезание по банков мениджмънт „Банките в Действие”.

На 29 април (петък) от 13:00 ч. в хотел „Арена ди Сердика“ е официалното награждаване на победителите. На събитието ще присъстват представители на Министерство на образованието, младежта и науката, Джуниър Ачийвмънт България и Сити България.

По време на заключителния етап от състезанието, 45 ученици от страната ще премерят сили в компютърна симулационна игра по банков мениджмънт. Те ще трява да вземат ключови решения за управлението на своята виртуална банка като задаване на лихвени проценти на банкови депозити и кредити и определяне на нужните инвестиции по параметри, зададени им от играта. В края на състезанието ще бъдат наградени менижърите от най добрата ученическа виртуална банка на България 2011.

„Банките в действие“ се провежда за четвърти пореден път, като част от съвместна учебна програма на Джуниър Ачийвмънт България и Сити България. Състезанието е включено в Национален календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието, младежта и науката за 2010-2011г.

Официално ще бъде връчена наградата „Най-добра ученическа виртуална банка“.