Ученици Училища Учители

Ученици трогнаха учителката, наказана с предупреждение за уволнение

В първия учебен ден след грипната ваканция бившите съученици на „наказания“ Митко от 3 “б“ клас в Основно училище “Проф. Иван Батаклиев“ в Пазарджик изненадаха учителката си Верка Маратилова с табло с пожелания.

На него 25-те деца в класа на разноцветни листчета бяха написали защо искат именно Маратилова да е тяхна госпожа и бяха изредили положителните й качества.

Малчуганите й подариха и 25 червени рози, а учителката, която бе наказана от директорката на училището с предупреждение за уволнение заради нестандартния си метод за наказание – да накара потърпевшите деца също да плюят върху съученика си, бе силно развълнувана.

Случаят придоби печална известност в Пазарджик, а 37 родители на деца от училището се подписаха в защита на санкционираната педагожка, която два пъти печели приза „Учител на годината“ заради иновативните си методи на преподаване и добри резултати в образованието.

В подкрепа на Верка Маратилова се обявиха и от областната организация на Синдиката на българските учители, както и нейни колеги от ОУ “Проф. Иван Батаклиев“, които смятат, че педагожката е постъпила по този начин, тъй като нервите й не са издържали.

Както писахме за случая, след жалби от близките на 9-годишния Митко К. Районната прокуратура в града отказа да образува досъдебно производство срещу учителката и срещу нея бе приложено само административно наказание от директорката на школото Даниела Кемчева. Родителите на наказания чрез плюене Димитър пък го преместиха в друго училище в Пазарджик.

Източник: monitor.bg