Ученици

Ученици се състезаваха по безопасно движение по пътищата

Второкласници от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково се надпреварваха в знания за правилата за безопасно движение по пътищата миналата седмица, информира хасковското издание на „Марица“.

Малчуганите бяха разделени в два отбора. Сред задачите им бяха решаване на кръстословица за откриване на части от пътя, да посочат на макет, кой пресича правилно и кой не, както и още много други.

Децата отговориха и на въпроси от публиката. След състезанието те бяха наградени със занимателни игри. Най-активните им „фенове“ от публиката също не си тръгнаха ненаградени.

Събитието бе организирано от регионалната здравна инспекция и бе част от кампанията й за безопасно движение по пътищата.

В същото време бяха наградени и призьорите от конкурса за рисунка на същата тема. 345 произведения на малките художници се надпреварваха за наградите. Първа награда от по-малката възрастова група, от 6 до 8 г. спечели шестгодишната Ивайла Чанкова от детската градина по изкуства.

Антонина Попова от ОУ „Любен Каравелов“ спечели първа награда при по-големите, от девет до 11 години. Наградите им бяха връчение от д-р Иван Александров от дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ към РЗИ.