Ученици

Ученици се състезават за паневропейски конкурс по иновации

Сто ученика от 24 училища в страната ще се надпреварват по изобретателност по време на двудневния национален иновационен лагер, който стартира в края на тази седмица в София.

Учениците, групирани в  20 отбора, ще решават казус, зададен от Хюлет-Пакард България. Задача им ще е на тема социални иновации и ще ги предизвика да измислят нов продукт или услуга, който да отговори на съществуващ проблем или нужда в обществото. Победителите ще представят страната ни на европейския кръг на състезанието „European Creativity & Innovation Challenge“ на 18-20 май 2011 г. в Брюксел.

Стартът на националната надпревара ще даде г-жа Милена Дамянова, заместник-министър в Министерството на образованието, младежта и науката на 25 февруари (петък). Сред официалните гости на инициативата ще бъдат и г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България и г-жа Саша Безуханова, Председател на Борда на директорите на Джуниър Ачийвмънт България.

Официалното откриване на инициативата е на 25 февруари 2011 г. (петък) от 17:00 ч. в сградата на Националния център за подготовка на ученици за олимпиади, гр. София, ул. Драган Цанков 21А.

За повече информация:

Добромир Добринов
+359 2 989 43 61
E-mail: dobromir@jabulgaria.org

Надежда Христова
Тел. 02/434 07 82, 0896 786 795
E-mail:n.hristova@publicis-consultants.bg

Всичко за инициативата можете да намерите тук