Институции

Ученици се състезават във видео игра за онлайн безопасност

По време на отбелязването на Международния ден за безопасен Интернет, Националният център за безопасен Интернет представи за първи път пред публика най-новата образователна 3D видео игра от типа куест Zone of Risk, разработена съвместно с екипа на сайта Dechica.com.

Тогава стартира едномесечно състезание за ученици, като за най-добрите са подготвени големи награди. Надпреварата продължава до 9 март.

Уменията за безопасно сърфиране включват комбинация от критично мислене, технически умения и чувство за отговорност, които се развиват с годините и опита в Мрежата. Zone of Risk дава възможност на младите интернет потребители да се запознаят с реални рискови ситуации и да тестват уменията си да се справят с тях в безопасна среда, като по този начин трупат важен жизнен опит и обогатяват репертоара си от виртуални умения.

Създателите на играта отправят предизвикателство към всички ученици да открият главната героиня Мартина, като проследят реалните и виртуалните обстоятелства, които са довели до нейното изчезвене.

Играчите, събрали най-много точки до 9 март, ще получат:

1-во място: таблет, защитен с ESET Mobile Security, и 1-годишен лиценз за ESET Smart Security
2-ро място: 1-годишен лиценз за ESET Mobile Security и за ESET Smart Security
3-то място: 1-годишен лиценз за ESET Mobile Security и за ESET NOD32 Antivirus

Наградите за победителите са осигурени по проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012“ от „Хай Компютърс“ ЕООД – изключителен представител на производителя на антивирусната програма NOD32. Българският представител на проекта е БАИТ.