Учители

Ученици се оплакаха от учител – биел и обиждал

Преподавател от професионалната гимназия по механотехника в Пазарджик е проверяван от експерти по сигнали за обиди и употреба на сила в час, информират централните печатни медии.

Поне четири жалби има срещу учителя, но се предполага, че заради притесненията на потърпевшите, не са подадени и още оплаквания. Учениците не са споделяли вкъщи за тормоза.

Тези, които отнасяли шамарите и обидите са първокурсници, които живеят на общежитие, тъй като не са от обласния град. Според експертите това ги прави много по-уязвими от останалите.

Според гимназистите обидите били „селяни“, „тъпаци“, „глупаци“, на други викал „палячо“, трети шамаросвал, че закъснявали за час. Родители споделят, че децата им били стресирани от честите обидни квалификации и плесници и някои от тях настояват за наказание на просветителя, в противен случай се заканват да преместят отрочетата си в друго училище.

За да установи каква е истината, директорката на бившия механотехникум Мариана Китина е назначила вътрешна проверка и отказва коментар до приключването й.