Ученици се нуждаят от дарение, за да участват на турнир на младите естествоизпитатели

Ученици се нуждаят от дарение, за да участват на турнир на младите естествоизпитатели

Ученици от столични гимназии ще участват в международен турнир на младите естествоизпитатели. Те обаче се нуждаят от финансова помощ, за да представят България на престижното състезание.

Васил Николов учи в Първа частна математическа гимназия. Миналата година със свои връстници той печели бронзово отличие от турнира на младите естествоизпитатели в Китай. Сега се подготвя за новото състезание в Грузия. Една от задачите е да се измери времето, за което топче се удря в земята. „Това може да го направим, като измерим времето на звука, който се чува при удара на топчето в някаква повърхност”, обяснява той. Тези състезания са международно признати, тоест може би ми помогнало за кандидатстване в университети, казва Васил.

Освен него в българския отбор са още петима първенци от национални състезания по физика, химия и биология. Те се нуждаят от финансова помощ, за да ни представят на турнира в Грузия. „Ние трябва да съберем около 7 хиляди лева все още, които ще бъдат изразходвани за нашето пътуване до Тбилиси и също така за таксата за правоучастие, която трябва да бъде заплатена в срок до 15 май”, посочи Никола Каравасилев, ръководител на българския отбор в МТМЕ 2018.

Ако искате да помогнете на отбора, можете да го направите на страницата за дарения.

Източник: btvnovinite.bg

Коментари във Facebook