Ученици

Ученици се надпреварваха в състезание по виртуален бизнес

Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева връчи призовете на победителите в националната надпревара „Виртуално предприятие“ 2015, която се организира за 17-ти пореден път от Джуниър Ачийвмънт България.

Финалът на състезанието се проведе на 18 април 2015 г. в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади и състезания в София.

Младите предприемачи от отбор Gigabyte (12-ти клас) от ПМГ „Иван Вазов“, Димитровград се пребориха за отличието в конкуренция с представители на гимназии от цялата страна. Общо осем отбора от Пловдив, София, Самоков, Димитровград и Плевен достигнаха до финалите на тазгодишното състезание. Основната им задача беше  да покажат уменията си в управлението на виртуални компании.

Програмата „Виртуално предприятие“ е предназначена за младежи на възраст между 15 и 19 години. Инициативата дава възможност на учениците да тестват и развият бизнес уменията си, като вземат решения, които имат реално влияние върху фирмата, която управляват. В Европа тази инициатива е позната под името Virtual Business Challenge (VBC), а на световно ниво – HP Global Business Challenge.