Ученици

Ученици пребиха преподавател по английски език

Агресия срещу учител. Ученици нападнаха и пребиха преподавател в Садово. Трима 17-годишни възпитаници на Професионалната гимназия по селско стопанство нападнаха учителя по английски език. Удряли го с дървен кол и юмруци по главата.

„Колегата е откаран в болница с хематом. Прегледан е и е пуснат за домашно лечение. Той е в добро състояние. Засега не е казал, че няма да се върне на работа”, каза пред Нова телевизия Димитър Йорданов, директор на гимназията. Той добави, че ще направят всичко необходимо да се изяснят всички причини за случилото се и въпросният ученик да понесе наказанието си. Трите момчета нямат криминални регистрации.

„Не съм разговарял с родителите им все още. Децата са от ромски произход. Родителите работят”, каза още Йорданов.

Учениците са задържани за срок от 24 часа, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов. „Този случай е симптоматичен за обществото и за агресията, която е сред подрастващите, особено към учителите. Едно от лицата е на 19 години, два пъти е повтарял учебни години. Лицето, което реално е извършило удара, е в 10-и клас и е 17-годишен. Повдига се обвинение за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди“, уточни Маринов.

Източник: nova.bg