Ученици

Ученици помагат на съученик в Бургас с ремонт след наводненията

Съученици на десетокласник от ПГСАГ, чието семейство е сред пострадалите от наводнението през ноември, стартираха благотворителна кампания, за да му помогнат да ремонтира стаята си след бедствието.

Йоан Палов от 10А клас живее в Равнец – едно от селата с най-големи щети. Стаята на Йоан е напълно унищожена от водата. В събирането на средства се включват ученици от други класове и учители. Те са събрали 544, 85 лв., с които ще бъдат купени строителни материали, съобщава инж. Даниела Симеонова, директор ПГСАГ „Кольо Фичето“ в Бургас. Съучениците на Йоан, чиято специалност е „Строителство и архитектура“, обещават да помогнат и с доброволен труд.

„Изключително съм благодарен на всички ученици за това, че не спряха да ме подкрепят през тези трудни мигове. За това, че събраха тази финансова помощ, за да можем да оправим част от щетите след бедствието“, сподели Йоан пред Bulgaria ON AIR.

Припомняме, при бедствието в област Бургас най-тежко беше положението в община Камено, където беше обявено и бедствено положение. При наводненията загинаха общо 5 души. Много хора бяха евакуирани от домовете си, като част от тях бяха приютени в общински сгради. В прокуратурата бяха образувани четири производства за жертвите от наводнението в Бургас.

При проливните дъждове в нощта на 23 срещу 24 октомври 2017 г. се се излели около 200л/кв.м. дъжд. Инспекторите на ДАМТН установиха 7 броя язовира със скъсани стени.

Източник: news.bg