Ученици

Ученици поздравиха служителите на МОН по повод предстоящите празници

По случай  наближаващия национален празник на Република България – Трети март, и ден преди първи март – празника на Баба Марта, ученици от 144 СОУ „Народни будители“ и 60 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в София, и деца от 7 ОДЗ „Детелина“ поздравиха служителите на Министерството на образованието и науката с богата литературно-музикална програма.

Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева поздрави от името на министър Танев всички присъстващи с наближаващите два празника.

„Отново е март, и отново започваме с традицията към вековната българска история, към която се връщаме всяка година,  която е нашата връзка с миналото и която трябва да предадем на нашите деца“, каза г-жа Кастрева и припомни, че март е месецът, в който говорим за духа на българския народ и за неговата идентичност, преминала през вековете и възкръснала в началото на пролетта.

„И нека този месец да завърши с добро, а следващият да започне с още по-добро“, каза още  госпожа Кастрева и пожела на всички прекрасни мартенски празници, а на децата,  учениците и техните ръководители изказа огромна благодарност за прекрасните поздрави и изпълнения, и за настроението, които те създадоха у всички присъстващи.