Ученици поеха просветното министерство за един ден

Ученици поеха просветното министерство за един ден
Петя Норова от 10 клас на СОУ “Васил Левски” Велинград стана министър на образованието за един ден и в ролята си на такава участва в подготовката за провеждането на “Матури 2011”. Тя седна на горещия стол на Сергей Игнатов по инициативата “Мениджър за един ден 2011”, която се провежда в цялата страна.

Йордан Анчев от 12 клас на софийската Първа английска езикова гимназия пък стана заместник-министър с ресор средно образование, се срещна с Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание, където се обсъжда концепцията за закон за училищното образование.

Павлина Тодорова от 12 клас на Професионална гимназия по туризъм “Доктор Васил Берон” – Велико Търново пое ресора младежки политики и структурни фондове и навлезе в спецификата на държавните програми за младежки дейности.

Калин Крънчев от 10 клас на Софийска гимназия по строителство, архитектура  и геодезия “Христо Ботев”, като парламентарен секретар, участва в изготвянето на отговор на парламентарно питане и се запозна с работата на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

Георги Шушутев от 11 клас на Професионална гимназия по икономика “Иван Илиев” – Благоевград, представлява главния секретар на МОМН. В рамките на работния си ден той се запозна с рейтингова система на висшите училища.

Тазгодишната инициатива на “Джуниър Ачийвмънт” се осъществява под патронажа на министъра на финансите Симеон Дянков и е в партньорство с държавни институции и частни компании.

Коментари във Facebook