Ученици

Ученици поеха просветното министерство за един ден

Петя Норова от 10 клас на СОУ „Васил Левски“ Велинград стана министър на образованието за един ден и в ролята си на такава участва в подготовката за провеждането на „Матури 2011“. Тя седна на горещия стол на Сергей Игнатов по инициативата „Мениджър за един ден 2011“, която се провежда в цялата страна.

Йордан Анчев от 12 клас на софийската Първа английска езикова гимназия пък стана заместник-министър с ресор средно образование, се срещна с Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание, където се обсъжда концепцията за закон за училищното образование.

Павлина Тодорова от 12 клас на Професионална гимназия по туризъм „Доктор Васил Берон“ – Велико Търново пое ресора младежки политики и структурни фондове и навлезе в спецификата на държавните програми за младежки дейности.

Калин Крънчев от 10 клас на Софийска гимназия по строителство, архитектура  и геодезия „Христо Ботев“, като парламентарен секретар, участва в изготвянето на отговор на парламентарно питане и се запозна с работата на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

Георги Шушутев от 11 клас на Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ – Благоевград, представлява главния секретар на МОМН. В рамките на работния си ден той се запозна с рейтингова система на висшите училища.

Тазгодишната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт“ се осъществява под патронажа на министъра на финансите Симеон Дянков и е в партньорство с държавни институции и частни компании.