Ученици

Ученици поеха МОМН за един ден

В края на миналата седмица се проведе поредното издание на станалата традиционна инициатива на „Джуниър ачийвмънт – България“ – „Мениджър за един ден“, в рамките на която ученици заемат ръководни постове в рамките на един работен ден.

На 28 март 2013 г., Стела Петкова седна зад писалището на Иван Вазов в кабинета на министъра на образованието, младежта и науката Николай Милошев. Тя е ученичка в десети клас на ГПЧЕ „Алеко Константинов“, гр. Правец.

Креслото на заместник-министър Мариана Банчева зае Илиян Любомиров, ученик в 12-ти Клас в ПГ по електротехника и автоматика – гр. София.

„Много ми се иска повече млади хора да идват тук и на други места в страната, където могат да бъдат полезни и да изградят следващата България, на която да се радваме всички. Предстои ни да получим свежи идеи от младите мениджъри, а и самото им присъствие за нас е стимулиращо. Благодарение на това може да измислим нещо, защото винаги, когато около теб има млади хора, нещата вървят много по-динамично и по-приятно“, коментира служебният министър на образованието Николай Милошев, цитиран от пресцентъра на МОМН.

Веднага след представянето на новото ръководство на МОМН министър Петкова и зам.-министър Любомиров отговориха на трудни въпроси от страна на медиите относно необходими промени в начина на преподаване на учебния материал и за кариерното ориентиране на младите хора от ученическата скамейка.

В програмата на младшия ръководен кабинет в рамките на програмата на „Джуниър ачийвмънт – България“ „Мениджър за един ден“ министър Стела Петкова и зам.-министър Илиян Любомиров се запознаха не само с отговорностите на висшия държавно-административен мениджмънт, но и със спецификата на работата на дирекции в МОМН.