Ученици

Ученици от 11 клас създадоха говорещо кошче за смет

Ученици от 11 клас на 23-о СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“ в София са измислили говорещо и светещо кошче за боклук, което се казва „Верди”.

Това е  част от учебна програма в самото училище. Това е одобрена програма от МОН. Учениците са изминали целия процес по създаване на едно предприятие и сега им предстои приключването на учебната компания, която имаха за задача да направят, сподели преподавател от училището.

Кошчето е реалният продукт от труда на учениците. Оказва се, че това е много дълъг път, започнал още от 8 клас, когато учениците са се запознали с основите на предприемачеството и тайните на икономиката. Те трупат знания и постепенно достигат до този момент, когато прилагат своите знания и се сблъскват с предизвикателствата.

Трябва да опитаме, дори и това да е провал, споделят учениците. Според тях, идеята ще има реализация и ще представлява градско кошче за боклук. Те вече са намерили са партньорство от много държавни институции. Кошчето е изкупено от Министерството на околната среда и водите и прототипът вече функционира. 

Източник: Нова телевизия