Училища

Ученици от три европейски държави се събират в София за представянето на REFO 9

На 15 февруари 2013 г., петък, от 12:00 ч. в Посолството на Германия в София, ще бъде представен пилотният проект от срещата на немските училища, разположени в 3 европейски държави от Централна и Източна Европа (REFO 9), информира страницата на посолството на Германия sofia.diplo.de.

Проявата ще събере в българската столица ученици от различни европейски страни, които изучават испански език в немски училища. Пионер в европейския образователен опит, този вид онлайн обучение под формата на курс по испански език с преподавател, обединява български, украински и унгарски ученици, които не само ще споделят опит, успехи и предизвикателства, но в същото време ще опознаят и българската столица.

България е домакин на събитието по повод представянето на първия международен курс. На него ще присъстват както посланиците на Германия и Испания, така и директорите на немското училище „Дойче Шуле“ и Институт Сервантес-София, институции, които си сътрудничат и организират тази първа среща на немските училища, разположени в 9 европейски държави от Централна и Източна Европа.

За допълнителна информация:
Маргарита Боу, координатор на проекта REFO 9, тел. 0876 59 68 04