Ученици Училища

Ученици от „Столипиново” дариха 100 лева за онкоболно дете

Ученици от ОУ „Пенчо Славейков” в квартал „Столипиново” в Пловдив дариха 100 лева за онкоболно момиченце.

Малчуганите с добри сърца от ромски произход са изработили празнични картички и мартенички, с парите от чиито продажби, са зарадвали болния си връстник. Това съобщи директорът на училището Екатерина Делинова.

Ученици от ОУ „Пенчо Славейков” в квартал „Столипиново” в Пловдив дариха 100 лева за онкоболно момиченце. Малчуганите с добри сърца от ромски произход са изработили празнични картички и мартенички, с парите от чиито продажби, са зарадвали болния си връстник. Това съобщи директорът на училището Екатерина Делинова.

Тя уточни, че 45 картички са изработили петокласниците от училището с ръководител учителката Катюша Арсенова. В работилничката на третия етаж са се включили и учениците на Ралица Колева и на Румен Ценов. Дарението от 100 лева са били предадени на пациент от Детската онкохематология, който е бил избран от лекуващите лекари.

„Децата от училището ни с много голямо желание се включиха в изработването на картичките и в продажбата им. Когато те бяха в часове, майките от Обществения съвет помагаха в кампанията. А когато не са в часове, деца от Ученическия съвет продаваха мартенички и картички”, обясни Делинова. По думите й в ежегодната кампания на училището „Работилница за мартеници” са се включили и много учители, както дори и родители. „Знаете, че нашите деца не са богати, но всички се включиха с изключително голямо желание. Работилничката ни беше на третия етаж, но децата и по класните стаи са изработвали мартенички”, обясни още директорката. Тя припомни, че освен средства за лечение на децата в Детската онкохематология, има дарителска кампания и за строеж на ново детско отделение.

 

Източник: monitor.bg